Har din bolig brug for et ekstra børneværelse?

For mange er det en drøm, der går i opfyldelse, når familien står over for en familieforøgelse. Når der skal blive plads til en lille ny, men pladsen til den lille kan også være en udfordring i forhold til din bolig. I nogle tilfælde kan du nemlig stå over at mangle et værelse, når barnet er blevet lidt ældre. Hvis det ikke er en mulighed at flytte, kan du også overveje, hvorvidt den bedste løsning er at ombygge eller bygge til din bolig, så barnet kan få et værelse.

Sådan får du råd til det ekstra børneværelse

Hvis familieforøgelsen for eksempel kommer lidt uventet, eller I lige er flyttet i hus, kan det være svært at have plads nok. Står du og din familie i sådan en situation, kan det være en mulighed at bygge om i boligen. Det kan være, at et af de andre børns værelser er stort til at kunne deles med en gipsvæg. På den måde vil der blive to værelser, hvor det nyeste skud på stammen også kan være. Det kan også være, at boligen har to badeværelser, hvoraf den ene kan laves om til et børneværelse. Mulighederne er der i mange tilfælde, men ofte koster sådan en ombygning også. På voreslån.dk kan du finde ud af mere, hvis du har brug for at optage et lån til projektet.

En anden måde at spare op til det ekstra børneværelse på er ved at spare op selv ved at lægge penge til side hver måned. Du kan blandt andet spare som forælder ved at følge 3 simple råd:

  • Køb børnetøjet og udstyret brugt, da de mindste børn ikke går op i, hvad de har på
  • Hold ferie i Danmark et stykke tid, hvis det betyder, at barnet kan få sit eget værelse i fremtiden
  • Lær at sige nej til børnenes plageri. Det er intet galt i at sige nej, når sønnike gerne vil have en milkesnitte, når I er ude at handle, eller når lillepigen har fået øje på en nuttet bamse

Det kan dog hurtigt tage længere tid at spare op selv, og det er ikke sikkert, at hverken din økonomi eller tid er til det. Et lån kan derfor ses som en alternativ løsning. Læs artiklen: Sådan kommer du hurtigt og nemt ud af gæld, hvis du desuden vil vide mere om processen efterfølgende.