Vigtigheden af ​​børnebøger

Jeffers’ farverigt illustrerede bog, “We Are Not Alone,” introducerer unge læsere til vores verdens vidundere. Fra havet til himlen tager bogen læserne med på en tur gennem vores planet. En klassiker, dette er en af ​​de børnebøger, der vil forblive i et barns bibliotek, når de vokser. Den er fyldt med farverige karakterer og fængslende historier, der gør læsning sjov og givende. Denne bog fokuserer på verdens dyr og videnskab, hvilket gør den til et vidunderligt valg for ethvert barn.
Karakterer

Børnebøger indeholder ofte en række karakterer, der er relaterbare, sjove og mangelfulde. Karaktererne bliver ofte portrætteret som rollemodeller og formidler ofte vigtige moralske lektioner. Karakterer som Matilda og Ron Weasley er blevet populære ikoner, og historierne har inspireret en prisvindende musical og filmatisering. På trods af deres ungdommelighed oplever mange af karaktererne i børnebøger vanskeligheder eller begår fejl i jagten på lykke.

En måde at undgå karakterklichéer på er at skabe karakterer, der er utroligt realistiske og kan relateres til unge læsere. Undgå at skabe karakterer, der ligner hinanden for meget; skab i stedet usandsynlige personligheder for at udforske følelser baseret på uvanthed, irritation, jalousi, rivalisering og mistillid. Børnebøger er ikke en endimensionel historie, og for mange karakterer kan få en bog til at virke svag eller alt for kompleks.

På trods af at børnebøger er vidt udbredt og rettet mod et generelt publikum, er det vigtigt at overveje de kulturelle sammenhænge, ​​de er skrevet i. Historierne skal henvende sig til børn i alle aldre, og de skal være kulturelt og racemæssigt mangfoldige. Der bør ikke være stereotyper eller stereotyper i børnebøger. Karakterer bør portrætteres som en persons bedste interesser.

Forældre tildeler ofte det mandlige køn til deres børn, og denne tendens afspejles i deres bogreoler. Undersøgelser har vist, at for hver tre bøger med en kvindelig hovedperson, er der to bøger med en mandlig. Denne tendens er blevet videreført i skønlitteraturen, hvor kvindelige forfattere skriver flere bøger med kvindelige hovedroller end mandlige forfattere. Forfattere af ikke-menneskelige karakterer har dog en tendens til at favorisere mandlige hovedpersoner, selvom deres bøger er beregnet til et kvindeligt publikum.
Dyr

Børnehistorier med ikke-menneskelige dyr er almindelige. Historisk set har ikke-menneskelige dyr tjent et dobbelt formål med at give uddannelse og underholdning, hvor dyrefigurer fungerer som en ideel måde at introducere småbørn til alfabetet og hjælpe dem med at udvikle en forståelse af de fem sanser. Siden det syttende århundrede har ikke-menneskelige dyr været fremtrædende omtalt i børnebøger. Disse historier har formet børns syn på deres omgivelser og deres forhold til andre dyr.

Denne undersøgelse undersøger dyrs rolle i børnelitteratur, og hvordan dette påvirker børns opfattelse af dyr. Den viser, at omkring halvdelen af ​​børnebøgerne indeholder dyr, selvom kun en fjerdedel indeholder dyr i deres naturlige levesteder. Den resterende fjerdedel har dyr, der er blevet menneskeskabt, hvilket betyder, at de er portrætteret som menneskelignende med træk, der er forbundet med menneskelig adfærd. I en undersøgelse af 120 titler fandt forskerne, at 59 % af historiebøgerne omfattede dyr, og antropomorfe bøger blev oftest lånt.

En anden undersøgelse fra University of Toronto har fundet ud af, at antropomorfe dyr er mere effektive til at undervise i faktuel viden end ikke-menneskelige modparter. Dette kan forklare, hvorfor børn er mere tilbøjelige til at identificere sig med fiktive dyr end rigtige. Undersøgelsen tyder på, at dyr i børnebøger kan hjælpe børn med at forstå mere komplekse begreber, såsom følelser og adfærd. Men hvad er den bedste måde at bruge dyr i børnebøger?

Her er nogle eksempler:

Undertekster

Der har været en betydelig mængde forskning om fordelene ved undertekster til børnebøger. Gennem mere end tre årtier har forskning vist, at undertekster forbedrer læseforståelse, opmærksomhed og hukommelse. Denne forskning er understøttet af over 100 empiriske undersøgelser, der inkluderer hjemmemiljøer, skoler og eksperimentelle laboratorier. Denne mangfoldige base af undersøgelser giver mulighed for en rigere mængde af beviser og information. Derudover kan mange af resultaterne overføres til andre sammenhænge, ​​herunder uddannelsesmiljøer.

For at skrive effektive undertekster til børnebøger skal du kende fordelene ved den pågældende bog. For eksempel vil en bog om, hvordan man bliver mere produktiv, indeholde undertekster, der inkluderer fordele såsom mere tid til familien, flere penge til arbejde, bedre forretningskompetencer og at stå tidligere op. Fordelene ved denne type bog vil sandsynligvis give genlyd hos børn og forældre. Det samme gælder en bog, der handler om, hvordan man står tidligere op om morgenen.

Når du skriver en undertekst, bør du bruge specifikke ord, der er relevante for historien. Undertitlen skal fremkalde en følelsesmæssig reaktion hos publikum. Hvis du ønsker, at din undertekst skal være effektiv, bør du undgå at bruge en bogtitel, der er ophavsretligt beskyttet. Men hvis du skal bruge varemærkebeskyttede sætninger, kan du løbe ind i et problem. Som forfatter bør du undgå at bruge sætninger eller ord, der er upassende eller kan være forvirrende.

Indflydelse på den franske revolution

Bogen Børnebøgernes indflydelse på den franske revolution blev første gang udgivet i 1917. Den var oprindeligt skrevet i satirisk stil og underminerede og hånede den marxistiske fortolkning af den franske revolution. Artiklen vakte en del had fra både kommunister og historikere fra den franske revolution. Det ændrede dog i sidste ende den måde, den franske revolution blev set af både offentligheden og historikere.

Børnebøgernes indflydelse på den franske revolution er ikke helt klar. Selvom revolutionen var en stor forandring for det franske folk, er der mange misforståelser, der er blevet foreviget gennem årene. En af de mest betydningsfulde ligger i forestillingen om, at vold er berettiget mod en undertrykker. Det er ulogisk at angribe den herskende klasse med vold, der går ud over retfærdiggørelsen. Ydermere træder vold ud over en grænse på andres magt.

Nogle historikere mener, at børnebøgernes indflydelse på den franske revolution er overvurderet. Selvom forfatterne til disse bøger var højt respekterede inden for deres områder, var de ikke helt på samme niveau som den franske revolution. Blandt andre forfattere var Tocqueville meget indflydelsesrig i udviklingen af ​​samfundsvidenskab. I sin bog “Interpreting the French Revolution” bemærkede han, at “franskmændene var meget tilbøjelige til at øge forventningerne og skuffelsen.” Ud over disse bøger bidrog mange forfattere af børnebøger til diskussionen af ​​begivenheden ved at introducere nye koncepter og teorier.

Bemærkelsesværdige børnebøger

Foreningen for biblioteksservice til børn annoncerer listen over bemærkelsesværdige børnebøger hver januar. Bemærkelsesværdig er defineret som “vigtig, fremtrædende eller exceptionel.” Bemærkelsesværdige børnebøger bør indeholde bøger af prisværdig kvalitet, kreativitet og variation og være passende for læsere i alle aldre. Newbery Medal vindere er automatisk inkluderet på listen. Nedenfor er nogle bemærkelsesværdige børnebøger gennem tiden.

Det store grønne monster er ikke skræmmende, men det giver børn mod til at tage imod monstrene under deres senge. En anden børnebog fra 1940’erne er Boy Loves Berries, som følger en ung dreng og hans bjørn gennem et magisk land fyldt med frugt og hindbærkaniner. Midt i eventyret mødes drengen og bjørnen i Berryland. En fantasifuld fortælling om en dreng, der savner sin mor og vil finde hende, historien er dejlig og engagerende.

En af de mest indflydelsesrige romaner i det 21. århundrede, The Giver tvinger læserne til at overveje konsekvenserne af konformitet og tilfredshed. Giverens dystopiske omgivelser og underliggende temaer om menneskehedens natur gør den til en evig klassiker. Det giver også læserne en kraftfuld lektion om litteraturens magt til at forme et barns fantasi. Intet barn bør gå glip af denne inspirerende læsning. Du bliver aldrig for gammel til at værdsætte denne klassiker.